بلاگ Live TSE

تئوری انتظار و مدیریت معاملات – روانشناسی معامله گری

1401-10-30 مجتبی لطیفی

مقدمه

یکی از اصلی‌ترین دغدغه معامله‌گران در بازارهای مالی مدیریت معاملات است. به طوریکه وقتی معامله گری سهمی را خریداری میکنند، اگر مطابق با تحلیل پیش نرود، با آن سهم چه کند و یا اگر مطابق با تحلیل حرکت کند تا کی با روند قیمتی همراه شوند؟ سناریوهایی که برای یک سهم می تواند اتفاق بیافتد را چگونه مدیریت کند؟ پاسخ همه ی این سوال ها با استفاده از تئوری انتظار به خوبی داده می شود. در این مقاله، به معرفی تئوری انتظار و کاربردهای مفیدی که برای یک معامله گر میتواند داشته باشد خواهیم پرداخت. 

تئوری انتظار

تئوری انتظار یک تئوری مالی است که بر اساس این تئوری معامله‌گر نباید با قیمت، رفتار صفر و یکی داشته باشد. بلکه بایستی با روند قیمتی سهم همراه شود. معامله‌گر باید زمانی که سهم را با ابزارهای متفاوتی چون  علم تکنیکال، تابلو خوانی و… تحلیل می‌کند، بر اساس تحلیل خود از روند قیمتی سهم، یک سری انتظارات و پیش بینی هایی از روند آتی سهم داشته باشد و هنگامی که قیمت از آن انتظارات تبعیت می‌کند شروع به معامله کند.

زمانی که معامله‌گر به سطحی از سواد مالی برسد که بتواند سطوح حمایت و مقاومت را بر روی قیمت به‌ درستی پیدا کند. نوبت مرحله بعدی است که بر اساس تئوری انتظار بتواند تشخیص بدهد که این سطح شکسته خواهد شد یا خیر.

تئوری انتظار مانند سناریوهایی از رفتار قیمت عمل می‌کند، به عنوان مثال معامله‌گر بر اساس تکنیکال قیمت را بررسی کرده و انتظار دارد پس از شکست مقاومت و پولبک به آن سطح به سمت سطح بعدی حرکت کند (شکل زیر).

پس در واقع در تئوری انتظار معامله گر سناریوهای مختلفی که میتواند برای سهم اتفاق بیافتد را پیش بینی می کند و منتظر وقوع هر یک از این سناریوها می ماند تا اقدام متناسب با آن سناریو را انجام می دهد.

در این تصویر از روند آینده قیمتی 3 انتظار مشخص شده است.

انتظارات پر تکرار

یکی از انتظاراتی که عموما معامله گران پس از شکست مقاومت یا حمایت دارند، پولبک به آن سطح شکسته شده است. یعنی زمانی که قیمت از سطحی عبور می‌کند، معامله‌گر انتظار دارد به سطحی که شکسته شده پولبک بزند.

اولین انتظار، پولبک عادی به سطح شکسته شده است، یعنی قیمت از سطح عبور می‌کند و سپس به سطح شکسته شده برگشت میزند و روند ادامه می یابد. دومین انتظار از روند قیمتی این است که سطح شکسته شده را دوباره لمس نکند. یعنی قبل از اینکه به سطح شکست شده برسد با فشار خرید یا فشار فروش غیرمنتظره‌ای مواجه شود و با شتاب بیشتری به ادامه روند بپردازد. در این مورد چون بر اساس انتظار معقول معامله‌گر، عمل‌ نکرده است، معامله گر باید مجددا انتظارات خود را آپدیت کند.

لازم به ذکر است  زمانی که قیمت از سطح عبور می‌کند ولی پولبک به سطح شکسته شده نمی‌زند به این معنی نیست که تحلیل فرد غلط بوده بلکه به این معنی است که قیمت با تقاضای خرید بیشتری روبه‌رو شده است و چون بر اساس انتظار معامله‌گر عمل‌ نکرده می‌توان به این موضوع رسید که قدرت خریدار در روند فعلی با افزایش روبه‌رو شده و احتمال رشد قیمتی بیش از انتظار نیز وجود دارد.

یکی دیگر از انتظاراتی که معمولاً قیمت از آن پیروی می‌کند روندهای شارپ است. به عنوان مثال زمانی که قیمت به‌صورت هیجانی و شارپ رشد می‌کند، اولین انتظار معامله‌گر که بیشترین احتمال را نیز دارد، اصلاح قیمت از سطح مقاومتی به‌صورت شارپ است. یعنی روند شارپ صعودی در مقابل روند شارپ نزولی. همچنین دومین انتظار معامله‌گر در روندهای شارپ هنگامی که سهم به مقاومت می‌رسد، اصلاح زمانی است. در صورتی‌ که برگشت قیمتی شکل نگیرد، می‌توان انتظار داشت، بعد از اصلاح زمانی، سهم روند صعودی جدیدی را از نو شروع کند.

این‌ها نمونه‌های پرتکرار از تئوری انتظار در بازارهای مالی هستند. همچنین نمونه انتظاراتی نیز بر اساس روند قیمتی گذشته از روند قیمتی فعلی وجود دارد؛ زیرا که معمولاً روندهای قیمتی‌ سهم ها مشابه نیستند، ولی مشابه گذشته خود سهم عمل می‌کنند.

مدیریت معاملات با تئوری انتظار

تئوری انتظار برای این است که معامله‌گر بتواند معاملات خود را مدیریت کند. به عنوان مثال یکی از کاربردهای تئوری انتظار در مبحث تعیین حد سود و حد ضرر و زمان اعمال آن است. به طوریکه معامله گر وقتی حد سود یا حد ضرری برای سهمی (مثلا با روش های تکنیکال یا تابلوخوانی) تعیین می کند، اگر روند قیمتی سهم با انتظاری که معامله گر از روند سهم داشته مطابق نباشد، حد ضرر در همان نقطه فعال می شود، چرا که معامله گر به اشتباه خود در تحلیلی که انجام داده است زودتر پی می برد و دیگر لازم نیست تا ضرر بیشتری تا رسیدن به حد ضرر متحمل شود.

همچنین در رابطه با حد سود، پس از تعیین آن و رسیدن قیمت به آن محدوده باید مجددا شخص انتظارات خود را از آن سهم دوباره بررسی کند و ببیند که آیا پتانسیل رشد بیشتر را دارد یا خیر. اگر پتاسیل رشد بیشتر نداشت که حد سود فعال می شود ولی اگر با بررسی مجدد؛ معامله گر متوجه شود که سهم همچنان پتانسیل رشد دارد، حد سود خود را گسترش داده (تریل کردن) و با روند قیمتی همراه می شود.

مدیریت ریسک با تئوری انتظار

معامله‌گر باید با آگاهی از ریسک‌های مرتبط با بازار مدیریت معاملات خود را انجام دهد. تئوری انتظار در زمینهٔ مدیریت ریسک نیز به افراد می‌تواند کمک کند، تا بر اساس انتظاراتی که از سناریوهای ریسکی وجود دارد به مدیریت معاملات بپردازد.

مثلاً زمانی که معامله‌گر از ریسک‌های صنعتی در فصل زمستان خبر داشته باشد (به عنوان مثال قطعی گاز پتروشیمی ها در فصول سرد سال)؛ می‌تواند بر اساس این ریسک، معاملات خود را بهینه و میزان ریسک خود در این صنعت را کاهش دهد. لازم به ذکر است در صورتی که این احتمال به وقوع بپیوندد، معامله گر باید ریسک معاملات خود را مدیریت کرده ولی در صورت عدم وقوع این ریسک، معامله گر باید بلافاصله انتظارات خود را بازنگری کند. زیرا این یک اتفاق مثبت برای این صنعت است و احتمال رشد قیمتی را می‌توان برای آن صنعت متصور بود.

خلاصه

تئوری انتظار یک تئوری مالی است که به معامله‌گران کمک می‌کند. تا بتوانند معاملات خود را مدیریت کنند. بخصوص زمانی که قیمت به سطوح حمایت یا مقاومت می‌رسد معامله گر بر اساس تئوری انتظار، سناریوهای منطقی از حرکات قیمت رسم کرده و بر اساس آن عمل  می کند. حرکات قیمت در پولبک ها و در روندهای شارپ از بیشترین و پرتکرارترین انتظارات معامله‌گران است که در حال تکرار شدن هستند.
معامله‌گر می‌تواند با استفاده از تئوری انتظار میزان ریسک، حد سود و حد ضرر خود را مدیریت کند؛ به‌ طوری‌ که اگر ریسک‌های راجع به بازار فعال باشد، باید سناریوهای محتمل را بررسی کرده و مدیریت سرمایه کند و در زمینهٔ حد سود و حد ضرر نیز می‌تواند با سناریوهایی از روند قیمتی، معاملات خود را مدیریت کند و با روند همراه شود.

سوالات متداول

1- تئوری انتظار چیست؟

تئوری انتظار، در واقع یک نوع چارچوب فکری است که در حوزه مالی، پرورش یافته است. بر اساس تئوری انتظار میتوان، انتظارات معقول از روند قیمتی داشت که نیازمند سواد، در حوزه بازارهای مالی است.

2- تئوری انتظار، چه کاربردی در بازار های مالی دارد؟

تئوری انتظار، در بازارهای مالی کمک بسزای به معامله گران میکند. بر اساس این تئوری میتوان، معاملات، مدیریت سرمایه، میزان ریسک، تحلیل قیمتی و.. را مدیریت کرد. از این تئوری حتی میتوان به عنوان یک چارچوب، برای درک رفتار قیمت و درک رفتار بازار استفاده کرد.

مطالب مرتبط

نظم و انضباط در معامله گری نظم و انضباط در معامله گری – روانشناسی معامله گری

1403-05-11 مجتبی لطیفی

آنالیز پیش گشایش و رصد تحرکات بازیگر رصد تحرکات بازیگر در مچینگ – فیلترهای کاربردی بورس

1403-05-04 مجتبی لطیفی

اندیکاتور RSI چیست؟ – فیلترنویسی کاربردی

1403-04-07 تیم LIVE TSE

5 12 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
104 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سجاد آقاجانی
میهمان
سجاد آقاجانی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

بالا بردن حد ضرر

سعید طبرسی
میهمان
سعید طبرسی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

در شرایط فعلی بازار ایران، بهترین تصمیم فروختن و نقد شدن نیست. بالا آوردن حدضرر تا نزدیکترین حمایت برای هر سهمش است. تا امکان سود بیشتر را از خودش نگیرد….

عبدالمجیدحق شناس
میهمان
عبدالمجیدحق شناس
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

دراین شرایط بهترین اتنخاب این است که سرمایه اولیه ای خودراازمعامله خارج وسود خودرادرمعامله نگه دارد

دستمالچی
میهمان
دستمالچی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

باید حدضررش رو تریل کنه یعنی حد ضرر رو بالا بیاره همگام با رشد قیمت تا به حد سود خودش برسه قیمت.

سجاد آقاجانی
میهمان
سجاد آقاجانی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

در این شرایط باید با بالا بردن حد ضرر ریسک از دست دادن سود بیشتر رو کمتر کرد.مثلا حدضرر تا زیر حمایت قبل قرار دهیم.حدود 50 درصد سیو سود /50 درصد دیگ هم زمانی ک حمایت از دست رفت سیو کنیم

محمد صادق کاظمی
میهمان
محمد صادق کاظمی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

به لحاظ روانشناسی برداشت سود به منزله پاداش تحلیل درسته و باعث افزایش انگیزه میشه، اگر سیو سود نشود و سهم رو به پایین بیاد مغز زیان تلقی میکنه و روحیه فرد رو خراب میکنه

آکار ریوفی
میهمان
آکار ریوفی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سلام باید سیو سود کنه یعنی 50درصد معامله رو فروش بزنه و حد ضرر رو هم ریسک فری کنه بیار بالاتر

مهدی مجیدیان
میهمان
مهدی مجیدیان
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سلام قطع به یقین سیوسود کارمنطقی تر وحتی میتونه استاپ تریلینگ کنه یعنی به حدسود رو بیاره بالا وبه سودش اجازه رشد بده

مجید شکاری
میهمان
مجید شکاری
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

بنظر من باید به استراتیژی پایبند باشه و تحت تاثیر احساسات و طمع قرار نگیره اگر به حد سود رسیده باید به آن عمل کنه

hamed shaheb
میهمان
hamed shaheb
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

استاپ لاس رو بیاره بالاتر ارتباط مستقیم بین استاپ لاس و حدسود

سید مهدی مقیمی
میهمان
سید مهدی مقیمی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

اگر مومنتوم حرکت صعودی بالاست، نصف حجم خود را با به هم خوردن پارامتر های تابلوخوانی در سود خارج کند تا از لحاظ روانی با شناسایی سود 15 درصدی برای ادامه روند با ذهن باز بتواند تصمیم بگیرد. در ادامه با به هم خوردن تکنیکال سهم نصف دیگر را خارج کند و اگر بازار اصلاح کرد و روی حمایت معتبر واکنش نشان داد، می تواند دوباره مقدار خارج شده را وارد کرد.
اگر مومنتوم حرکت صعودی کاهشی است، بهترین کار این است که مثل حد ضرر به حد سود پایبند بود و تماما خارج شد.

بهنام
میهمان
بهنام
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

بستگی به معامله گر داره من خودم به شخصه به سودهام اجازه رشد میدم تا وقتی که تابلو سهم اوکی هسش.اولویت دمم هم به تکنیکال سهم نگاه میندازم.

مرتضی شجاعی
میهمان
مرتضی شجاعی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

با توجه به استراتژی معاملاتی هر فرد عملکرد هر شخص متفاوت میتونه باشه ولی میتوان به 3 روش دراین سوال پاسخ داد
1- فروش 30 درصد دارایی بعنوان سود خالص و نگهداری مابقی دترایی تا حد سود و هدف بعدی
2- فروش اصل دارایی و نگهداری سود در معامله که منطقی و ریسککمتر دارد
3 فروش کل دارایی و تعویض با دارایی جدید

محمود شریف کیا
میهمان
محمود شریف کیا
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

با توجه به فعال شدن حد سود و شرایط فعلی بازار اقدام به فروش تعدادی از سهام که 30 درصد از سود معامله را در بر میگرد نموده و الباقی سهام به شکل ریسک فری یا نگهداری تا نقطه سر بر سر معامله توصیه میشود.

بهرام تیماس
میهمان
بهرام تیماس
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

با توجه به وضعیت بازار تصمیم گیری میکنیم …
در صورتیکه بازار صعودی است و طبق انتظار در حال رشد است همچنان در بازار میمانیم ولی حد ضرر را در محدوده همان 30 درصد سود میکذاریم .. بطوریکه اگر بازار بر خلاف انتظار حرکت به پایین داشت ..سود ما حفظ شده باشد …

سعید حسینخانی
میهمان
سعید حسینخانی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

اگر معامله گر پایبند به استراتژی خودباشد و دستورات توقف ضرر و امتیازات سودآوری را تعیین کنند در این شرایط باید با 30 درصد سود از سهم خارج شده یا باتوجه به سود 30 درصدی حد ضرر خود را با پله بالا منتقل کند و اگر حد ضرر در محدود بالا زده شد از سهم خارج شود این موضوع مستلزم نظم و انضباط در معامله می باشد

محمد جعفرزاده
میهمان
محمد جعفرزاده
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

با سلام در شرایط فعلی بازار که احتمال اصلاح وجود دارد و از طرفی امکان رشد شاخص هم دور از انتظار نیست ، معامله گر هرچند حد سودش فعال شده ولی بهتر است دوباره در سهم و حد سود و زیان تجدید نظر کند . اگر با بازبینی سهم در شرایط فعلی و با در نظر گرفتن جمیع جهات تکنیکال و تابلو بخصوص خروج پول قابل توجه ، احتمال برگشت قیمت وجود داشته باشد ، بهتر است سیو سود کند و یا پله ای سیو سود کند . اگر سهم خروج پول قابل ملاحظه نداشت و یا بهتر از آن ، پول در حال وارد شدن به سهم بود ، بهتر است حد سود خود را با توجه به تکنیکال جدید بالا بکشد و در عین حال حد ضرر را از همین نقطه مثلا 10 در صد از این نقطه در نظر بگیرد.

محمد جعفرزاده
میهمان
محمد جعفرزاده
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سپاسگزارم
ممنون از واگذاری تجربیات و دانشتون

پژمان جاویدنیا
میهمان
پژمان جاویدنیا
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

اگر سرمایه گذاری انجام شده شامل تورم باشد (یعنی دلاری باشه) می توان 30 درصد سرمایه را نقد نمود و مابقی را در صورت مثبت بودن نگهداری کرد .
به دلیل تورم احتمالی در سال آینده و شب عید و عدم چشم انداز مناسب جهت مهار تورم و توافقات سرمایه های دلاری جز مطمین ترین سرمایه گذاری ها هستن .

نوید خلقی
میهمان
نوید خلقی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سلام . با توجه به اینکه حد سود طرف فعال شده است می تواند دو سوم حجم خریداری شده را بفروشد و سود اصلی خود را از سهم دریافت نماید و برای آنکه از سود احتمالی بالا رفتن قیمت نیز احساس جاماندگی نماید از روش تریل کردن استفاده نماید و برای یک سوم باقیمانده از روش تریل کردن استفاده کند.در این صورت معامله گر هم سود اصلی خود را دریافت نموده همچنین از رشد احتمالی بعدی استفاده می کند و احساس جاماندگی و عقب ماندگی نمی کند. البته نسبت های بیان شده با توجه به ریسک پذیری فرد می تواند تغییر کند.

غلامرضا اسدی
میهمان
غلامرضا اسدی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سلام شما وقتی یه قانونی برای اجرا خودتون در نظر گرفتن باید به این قانون پایبند باشید هیچ کس از اجرا قانون متضرر نمیشه من باشم کاملا از سهم خارج میشم

سید احسان ساداتیان
میهمان
سید احسان ساداتیان
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

من باشم اول از همه تابلو رو میبینم روی استراتژیم سود رو خارج مکینم بعد اگه تابلو اوکی باشه باهاش میرم ولی به محض دیدن اولین نشانه ها خروج

میثم تاتاری
میهمان
میثم تاتاری
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

با سلام.بستگی به شرایط بازار داره نباید عجول بود.باید تو این شرایط که پرسیده شد سود را از بازار خارج کرد

hamed hazrati
میهمان
hamed hazrati
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

دراین شرایط پایبند بودن ب استراتژی خیلی مهم هست باید با برسی شرایط بازار برسی کند ک اگر شرایط بازار و شرایط گروه و شرایط سهم مثبت بود و هم چنان ورود پول ب سهم بود میتونه ب سودش اجازه رشد بده و استراتژی تغییر بده در غیر این صورت ب استراتژ اول پایبد بوده و سیو سود میکنه

علی اصغر بابایی
میهمان
علی اصغر بابایی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

بهترین روش سیو سود است یعنی با شرایط بد بازار که بازار روند صعودی ندارد بهتر یا کل سهم که خریده را سیو کند یا پله ای سیو سود کند یعنی سود به دست امد را سیو کند پله دوم را کل ایتم های خروج بازار فعال شد مثل کاهش ارزش بازار زیر 7ملیارد و سرانه خرید زیر 20 ملیون و خروج پول از درامد ثابت و.. چند روز متوالی و کراس موبینگ 5و 20 …

مهدي مهدي پور
میهمان
مهدي مهدي پور
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سلام مطلب بسيار جالبي بود اگر شما سهم را در جاي مناسب خريده باشيم با اينكه حد سود ما فعال شده اگر قيمت جديد را تثبيت كرد ميتوان سناريوي جديدي طراحي كرد و حد سدو را باا برد

مرضیه طاهری
میهمان
مرضیه طاهری
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

با سلام
همانگونه که مستحضر هستید شیب رشدبازار بورس از شیب تورم کمتر هست یعنی بازار باز هم جای رشد داره از طرف دیگه کامودیتی ها در جهان وضعیت خوبی دارند و 60 درصد بازار ما هم کامودیتی محور هست پس این مطلب اثر مثبتی رو بازار خواهد داشت و همه اینها نشون میده که هیجان بازار خالی نشده. حال با توجه به اینکه سهم در چه گروهی هست و اینکه امکان رشد داره یا نه میشه بر اساس استراتژی فردی تصمیم گرفت. و اگر انتظار رشد بیشتر نداریم برخی سهم ها ارزنده هستند و میشه کاملا سهم رو فروخت و وارد سهم های ارزنده تر شد که پتانسیل رشد داشته باشند و از این طریق از تورم و کاهش ارزش پول بازار جا نموند.
سپاسگزارم

مرضیه طاهری
میهمان
مرضیه طاهری
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

با توجه به شرایط بازار و استراتژی فرد علاوه بر در نظر گرفتن نکات فوق میشه سود حاصله تا این محدوده یعنی 30 درصد رو خارج نمود و برای مابقی سهم حد ضرر رو تریل کرد و تارگت های بعدی سهم رو شناسایی نمود.

مرتضی صادقی
میهمان
مرتضی صادقی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

بستگی به استراتژی فرد معامله گر داره . من شخصا پارشال اگزیت میکنم اصل سهم رو میفروشم و با سودش میمونم . وکندل به کندل باهاش میرم در صورت برگشت زیر قیمت کندل قبل خارج میشم

امیر
میهمان
امیر
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سلام عده ای فروش اصل سرایه وعده ای فروش سود را مناسب میدونند ولی بنظرم با نوجه به تابلو سهم وتکنیکال آن وهمچنین وضعیت هم گروهی های نماد وp/eآن تصمیم نهایی را در مورد آن سهم گرفت هر چند که بازار فعلی ایران پایبند بودن به حد سود وحد ضرر اصل لازم و واجب است

رضا
میهمان
رضا
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

سلام بنظرم حسب شرایط بازار میتوان نسخه های متفاوتی پیچید ولی ابتدا به ساکن اگه استراتژیت سیو سود هست باید بهش پایبند بود و سیو سود کرد حالا میتونه به اندازه ی سود خارج شد یا میتونه 50 درصد سهامشو بفروشه اگه سهم به رشدش ادامه داد که از رشدش عقب نمیمونه اگه هم اصلاح کرد میتونه در انتهای اصلاح به مقدار خارج شده به سهمش اضافه کنه که سودش دو چندان بشه

علی
میهمان
علی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

اپدیت دوباره تحلیل و اپدیت حدسود با حدضرر.

مهدي مهدي پور
میهمان
مهدي مهدي پور
1 سال قبل

سلام مطلب بسيار جالبي بود اگر شما سهم را در جاي مناسب خريده باشيم با اينكه حد سود ما فعال شده اگر قيمت جديد را تثبيت كرد ميتوان سناريوي جديدي طراحي كرد و حد سدو را باا برد

صدیقی
میهمان
صدیقی
1 سال قبل

با سلام
دوباره و مجدد سهام خودم از نظر تکنیکالی و تابلویی و گروه و کل بازار بررسی کلی و ریز بینانه می کنم و درصورتیکه سهم همچنان پتانسیل و قدرت رشد داشته باشد باتوجه به اطلاعات جدید بررسی شده حد سود و حد ضرر  سهام خودمون را اصلاح کرده و با روند کلی بازار همراه می شم

حسینی
میهمان
حسینی
1 سال قبل

مطلب بسیار مفیدی بود که کمتر بهش توجه میشه ممنون

رضا صاعدواقفی
میهمان
رضا صاعدواقفی
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی لطیفی

حد ضرر متحرک بگذاره و تا وقتی نخورده حد ضررش نفروشه

حامد پوسانه
میهمان
حامد پوسانه
1 سال قبل
پاسخ به  حسینی

بزرگوارید

رضا صاعدواقفی
میهمان
رضا صاعدواقفی
1 سال قبل
پاسخ به  حسینی

حد ضرر متحرک بگذاره و تا وقتی نخورده حد ضررش نفروشه

خانم دهقانی
میهمان
خانم دهقانی
1 سال قبل

عالی وقویی،👍

مهدی فتاح
میهمان
مهدی فتاح
1 سال قبل

بهترین اینه که نصف دارایی رو بفروشیم و منتظر باشیم چه میشه اگه رشد کرد باز بقیشو میفروشیم اگه هم نه بعداز اصلاح یه پله ورود میزنیمتصمیم گیری

ابوذررسولی
میهمان
ابوذررسولی
1 سال قبل

سلام …. اینکه حد ضررش رو بیاره بالاتر و تقریبا نزدیک اولین حمایت البته با این شرط که کل سودشم خارج کنه و یا 30 درصد از حجم رو خارج کنه

مهدی فتاح
میهمان
مهدی فتاح
1 سال قبل

بهترین اینه که نصف دارایی رو بفروشیم و منتظر باشیم چه میشه اگه رشد کرد باز بقیشو میفروشیم اگه هم نه بعداز اصلاح یه پله ورود میزنیمتصمیم گیری

هادی طیبی
میهمان
هادی طیبی
1 سال قبل

باید سیو سود بکنه. و اگر مقاومت رو رد کنه و پولبک بزنه دوباره میتونه ورود بکنه. یا اگر به حمایت برگشت دوباره خرید کنه اگر نشانه های برگشت دیده بشه

سید محمد احمدی
میهمان
سید محمد احمدی
1 سال قبل

با درود بررسی مجدد سهم از نظر تکنیکالی و گروه سهم و کل بازار و درصورتیکه سهم همچنان پتانسیل رشد دارد، حد سود و حد ضرر  خود را گسترش داده و با روند قیمتی همراه می شود

سید احسان ساداتیان
میهمان
سید احسان ساداتیان
1 سال قبل

من باشم اول از همه تابلو رو میبینم سود رو خارج مکینم روی استراتژیم بعد اگه تابلو اوکی باشه باهاش میرم ولی به محض دیدن اولین نشانه ها خروج پله ای.

عبدالله کاتب
میهمان
عبدالله کاتب
1 سال قبل

به نظر من باید اصل پولش رو سیو کنه و با سود در بازار بمونه.اگه بازار ریزشی شد پله ای سیو سود کنه و اگه صعودی شد در پولبکها دوباره به اندازه ای که سود کرده از اصل پول ورود کنه.

حمیدرضا سعیدیان
میهمان
حمیدرضا سعیدیان
1 سال قبل

یک پله سیو سود میکنیم و حد ضرر رو بالا میاریم برای پله بعدی

رامین خدابنده
میهمان
رامین خدابنده
1 سال قبل

اصل پول برمیدارم سود باقی میمونه اگر امد پایین خوب سود کردم یع مقداری میفروشم اگر رفت بالا پله ای میخرم.

ابوذررسولی
میهمان
ابوذررسولی
1 سال قبل

چرا پاسخ من تایید نشد

محسن غلامی
میهمان
محسن غلامی
1 سال قبل

بهترین تصمیم تریل کردن حدضرر و رصد ارزش معاملات به محض دیدن خروج پول در چن روز متوالی خروج از سهم

علی حسینی
میهمان
علی حسینی
1 سال قبل

1-اگر سهم ارزنده باشه ومقاومت مهمی باشه من اصل پول که خرید کردم رو میکشم بیرون سود رو نگه میدارم تا ببینم سهم به کدوم سمت حرکت میکنه2- اگر سهم مناسب نباشه و گروه هم تحرک نداشته باشه کل دارایی ام رو میفروشم3-اگر مقاومت مهم نباشه سود رو برمیدارم اصل پول رو دست نمیزنم

رضا زیبایی
میهمان
رضا زیبایی
1 سال قبل

با سلام و عرض ادب برای این معامله فرد باید با توجه به استراتژی معاملاتی و تیپ شخصیتی که آن استراتژی را طراحی کرده عمل نماید

رضایی
میهمان
رضایی
1 سال قبل

با سلام و خسته نباشید، دقیقا همینطور که نوشته شده بعد از کاهش سریع و شارپ قیمت انتظار اصلاح بیشتر نداریم و قیمت رنج میشه الان تو شاخص کل اتفاق افتاده و شاخص رنج شده