بلاگ Live TSE

شاخص حال بازار چیست؟ – آموزش وبسایت

1403-09-29 مجتبی لطیفی

شاخص حال بازار

مقدمه

در روز های پر نوسان بازار بورس، درک و تحلیل وضعیت بازار به یکی از چالش‌های اصلی فعالان بازار سرمایه تبدیل شده است. در این راستا، ابزارهای تحلیلی متنوعی به کمک ما آمده‌اند تا بتوانیم با دقت بیشتری به رصد و تحلیل شرایط موجود بپردازیم. یکی از نوآوری‌های اخیر وبسایت Livetse در این حوزه، “شاخص حال بازار” است که به عنوان ابزاری کارآمد و جامع، امکان بررسی دقیق‌تر وضعیت فعلی بازار را فراهم می‌آورد. در این مقاله، به معرفی و تحلیل این شاخص خواهیم پرداخت و نشان خواهیم داد که چگونه می‌تواند به ما در ارائه تحلیل‌های تخصصی‌تر یاری رساند.

شاخص حال بازار چیست؟

شاخص حال‌ بازار به عنوان نماینده‌ای از وضعیت نمادهای بازار است و دو محور اصلی دارد: محور عمودی و محور افقی. محور عمودی درصد شاخص حال بازار را نشان می‌دهد و مقدار آن را به صورت درصدی بیان می‌کند. محور افقی نیز زمان بازار را از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ نشان می‌دهد. برای استفاده از این نمودار کلیک کنید.

تفسیر مقادیر شاخص حال بازار

• مقدار مثبت: اگر این شاخص مثبت باشد، نشان‌دهنده‌ی این است که اغلب نمادها در دامنه مثبت معامله می‌شوند. به عبارتی، خریداران با اعتماد بیشتری در حال خرید هستند.

• مقدار منفی: در صورتی که مقدار شاخص منفی باشد، نشان‌دهنده‌ی وجود فروشنده در بازار است که موجب کاهش قیمت‌ها در بازار شده است. مقدار منفی نشان دهنده‌ی این است که فروشندگان با عجله در حال فروش هستند و میانگین قیمت‌های آخرین نمادها در حال افت است و به اصطلاح در بازار رنج منفی وجود دارد.

عبور از سطح صفر

کراس خط صفر یکی از نقاط مهم در تحلیل این شاخص است. زمانی که شاخص از پایین به بالا خط صفر را قطع کند، این امر نشان‌دهنده‌ی ورود به یک رنج مثبت در بازار است. برعکس، اگر شاخص زیر صفر قرار گیرد، نشان‌دهنده‌ی آغاز فروش‌های بی‌پروا در بازار است.

تحلیل شیب و درصد شاخص

شیب این شاخص نیز اطلاعات مهمی را درباره احساسات بازار ارائه می‌دهد. یک شیب شدید صعودی نشان‌دهنده‌ی هیجان زیاد و تغییرات قیمتی شدید در بازار است. به عنوان مثال، اگر درصد شاخص به ۹۴ درصد برسد، این به معنای وضعیت خوب بازار است.

بررسی وضعیت نمادها

تعداد نمادهای مثبت و منفی نیز نقش مهمی در تحلیل وضعیت بازار ایفا می‌کند. در صورتی که شاخص حال بازار نزولی باشد اما تعداد نمادهای مثبت کاهش چشمگیری نداشته باشد، نشان دهنده این است که نمادها با وجود اینکه مثبت هستند، ولی از سقف قیمتی خود فاصله گرفته‌ و به اصطلاح رنج منفی دارند. همچنین در صورتی که شاخص حال بازار نزولی باشد و تعداد نمادهای مثبت نیز نزولی باشد، نشان دهنده بالا بودن فشار فروش در بازار است که موجب حرکت نمادها به سمت منفی شده است. 

ضمن اینکه این قاعده در روند صعودی شاخص حال بازار نیز صدق می‌کند. در صورتی که شاخص حال بازار صعودی باشد، اما تعداد نمادهای مثبت افزایش چشمگیری نداشته باشد، نشان دهنده این است که نمادها از کمترین قیمتی که ثبت کرده‌اند فاصله گرفته و به اصلاح رنج مثبت دارند. همچنین در صورتی که شاخص حال بازار صعودی باشد و تعداد نمادهای مثبت افزایش چشمگیری داشته باشد، نشان دهنده این است که تقاضای بلقوه‌ای در بازار وجود دارد که موجب حرکت نمادها به سمت مثبت های بالا شده است. 

ارتباط بین هیجان و شاخص حال بازار

هیجان به عنوان نمایانگر وضعیت آخرین معاملات نسبت به قیمت‌های پایانی عمل می‌کند. اگر هیجان کاهش یابد اما وضعیت حال بازار مثبت باشد، این نشان‌دهنده‌ی این است که آخرین معاملات در سقف قیمتی خود باقی مانده‌اند و در سقف قیمتی نمادها در حال حجم خوردن هستند.

آموزش ویدیویی شاخص حال بازار

خلاصه:

در نهایت، تحلیل این شاخص‌ و ارتباط آن با هیجان می‌تواند به ما کمک کند تا تصمیمات بهتری در زمینه سرمایه‌گذاری اتخاذ کنیم. امیدوارم این توضیحات برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که سوالی دارید، لطفاً آن را در بخش نظرات مطرح کنید تا بتوانم به آن پاسخ دهم.

سوالات متداول

این شاخص به ما کمک می‌کند تا وضعیت فعلی بازار را به صورت دقیق‌تری رصد کنیم و تحلیل‌های تخصصی‌تری از وضعیت خریداران و فروشندگان بازار ارائه دهیم.

کلمات کلیدی :

مطالب مرتبط

آموزش بخش تحلیل تکنیکال هوشمند وب سایت livetse تحلیل تکنیکال هوشمند سهام با ابزارهای پیشرفته

1403-12-16 مجتبی لطیفی

مقایسه حباب صندوق های اهرمی

1403-11-25 تیم LIVE TSE

افزونه Livetse

1403-11-18 تیم LIVE TSE

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها